Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
 Forum Ana Sayfa   Forum Kuralları  SSSSSS   AramaArama   Üye OlÜye Ol   ProfilProfil   Özel MesajÖzel Mesaj   GirişGiriş 

Yaz Geldi Camlar Açamıyoruz:(

Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder    Kedigen.Com Forum Ana Sayfası -> Genel konular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
engeltje

MesajTarih: 15 Mayıs 2010 13:34    Mesaj konusu: Yaz Geldi Camlar Açamıyoruz:( Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar malum yaz geldi artık evlerin içide haliyle bir hayli ısındı. Biz 4. katta oturuyoruz. Ve kızım sağolsun cam açamıyoruz. Açık bulduğu anda camın dışına çıkıp yatıyor orda. Ama kuş, sinek herhangi bir kanatlı gördüğü zaman peşinden koşmak gibi bir adeti var. Ödümüz kopuyor aşağıya düşücek diye. Napmalıyız:D
Başa dön
Kullanıcı profilini gör. Özel mesaj gönder
gzd84

MesajTarih: 15 Mayıs 2010 16:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

camlarınıza sağlam çerçeveli,itince açılmayacak sineklik taktırmalısınız.atlayıp ölmeleri an meselesi.en iyi ihtimalle felç kalıyorlar.
Başa dön
noyan43

MesajTarih: 15 Mayıs 2010 16:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benden tavsiye sineklik yaptırırken hem sağlam, hemde dışa açılan değil,mümkünse içe doğru açılan sineklik yaptırın.Benim evimdeki sineklik dışa doğru açılan türünden,bizim oğlan sinekleri yakalama adına koca cüssesiyle sinekliğe bir atlamış,atlamasıyla ve ağırlığıyla,sineklik dışa doğru açılmış;Bizim oğlanda 3.katta dışa doğru açılan sineklik penceresiyle bir sağa bir sola sallanıyor.Nasıl görür görmez anında müdahale edebildik Allahtan yoksa... yoksa düşecekti...
jasemin_34

MesajTarih: 15 Mayıs 2010 18:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evdeki pencereleri dik şekilde yarım açılımlı bırakmakta tehlikeli evde kimse yokken evin kedisi camdan içeri girmeye çalışırken arasına sıkışıp kalmıştı.özellikle bahçe ve alt katlarda oturanlar için sölüorum.
Başa dön
BAS

MesajTarih: 15 Mayıs 2010 19:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kesinlikle sineklik taktıracaksınız , hem de mümkünse açılan tip değil de, eski tip, geçmeli sineklik daha emniyetli Gülen
Başa dön
_Ezgi_

MesajTarih: 15 Mayıs 2010 20:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben burada evimde daha camları açmaya başlamadım evim soğuk oluyor ama haftaya Aydın'a gideceğim.Orada evimiz 2. katta. Annem kedi atlarsa diye endişeleniyor.İlk defa evin içinde kedi besliyorum, atlamaya çalışır mı her kedi? Çünkü bizim kediş biraz tembel, 1,5 metreyi bile atlayamıyor evde =)
Başa dön
engeltje

MesajTarih: 15 Mayıs 2010 20:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkürler herkese. Eşim en kısa zamanda sineklik takacak camlara raptiyeli cinsinden. Ezgi sağı solu belli olmuyor bunların. Evin içinde sinek görünce kuyruğuna teneke bağlanmış gibi koşuyo atlıyo zıplıyo. Camdan dışarıyı seyrederken kuş görünce camları tırmalıyor. Geçen akşam camı açtık ilk önce izlerken yakaladım dışarıyı aldım içeriyi. Sürekli kontrol ediyordum camı gitmesin diye. 40 dakika ses çıkmadı bizimkinden. Bir baktım camın dışına çıkmış. Dışardaki taşın üstüne yayılmış bir güzel bacağı da sallamış aşağıya keyif yapıyo. Dizimin bağı çözüldü nasıl aldım içeri bilemedim. Anlaşılan sineklik en güvenlisi.
Başa dön
_Ezgi_

MesajTarih: 16 Mayıs 2010 01:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kedişli her eve sineklik lazım yani Gülen
Başa dön
pisishero

MesajTarih: 17 Mayıs 2010 11:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sinekliğin en ince örgülü ve çelik telden olmasını tavsiye ederim. Normal olanları tırnak takıp yırtıyorlar.Sonrada o yırtığı büyütüp dışarı çıkmaya çalışıyorlar. O yüzden sağlam bişey olmalı.
Başa dön
engeltje

MesajTarih: 17 Mayıs 2010 13:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet artık sinekliklerimiz var camlarda rahaaattt rahat açabiliyoruz camlarımız. Çelik ve ince olanlarından almış eşim. Şimdiye kadar böyle bi yırtıp delik açıp dışarı çıkmaya yeltenmedi ama camın önünden ayrılmıyor:)
Başa dön
gaja

MesajTarih: 17 Mayıs 2010 20:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bizde 1. kattaydık şimdi 3. kata taşınıcaz napıcaz bakalım :S
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder    Kedigen.Com Forum Ana Sayfası -> Genel konular
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)