| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
kaymakkiz
|
|
Tarih: 13 Nisan 2010 14:30 Mesaj konusu: kedim her gün kusuyor |
|
|
| aslında kızımın iştahı iyi ama her gün kusuyor. sarı bir sıvı çıkarıyor. 3-4 gündür bu durumda, farklı birşey de yemiyor, sadece kuru mama. görünürde sağlığı ile ilgili bir sorun yok. ne yapabilirim, daha önce böyle bir durumla karşılaşmış olan var mı? |
|
| Başa dön |
|
 |
zuzubey
|
|
Tarih: 15 Nisan 2010 21:38 Mesaj konusu: |
|
|
| başka bir problem yoksa sadece midesi yani mamayla ilgili bir problemi vardır.mamasını değiştirin derim ben. |
|
| Başa dön |
|
 |
ÇİÇEK
|
|
Tarih: 20 Nisan 2010 09:02 Mesaj konusu: |
|
|
Bence kusmalar devam ederse veterinere götürün derim. Çünki bizde aynı proplemle karşılaşmıştık ciddiye almadık geçer dedik ama kedimiz ölümle burun buruna geldi. Farkında olmazssınız ateşi falan çıkar
Birde erkekse böbrekleriyle ilgili olabilir. |
|
| Başa dön |
|
 |
pisishero
|
|
Tarih: 20 Nisan 2010 12:47 Mesaj konusu: |
|
|
| Parazit problemi de olabilir. Vakit geçimeden veterinere götürün. Geçmiş olsun |
|
| Başa dön |
|
 |
limonlupasta
|
|
Tarih: 23 Nisan 2010 02:00 Mesaj konusu: |
|
|
| 3-4 gün uzun bir süre, geç bile kalmışsınız, karaciğer veya böbrek hastası olabilir. Hemen acilen veterinere götürün, kan tahlili yaparlar, tedaviye başlarlar. |
|
| Başa dön |
|
 |
terelelli
|
|
Tarih: 23 Nisan 2010 17:52 Mesaj konusu: |
|
|
kusma onemlı bır belırtıdır. saglıklı kedı yuttugu tuyü cıkarma dısında (nadıren) kusmaz
bu kaadar gundur devam edıyorsa acılen bır hekıme goturmenız lazım. |
|
| Başa dön |
|
 |
pisishero
|
|
Tarih: 26 Nisan 2010 15:33 Mesaj konusu: |
|
|
| Kediniz nasıl oldu ? Doktora gittiniz mi? |
|
| Başa dön |
|
 |
memorytape
|
|
Tarih: 30 Nisan 2010 21:22 Mesaj konusu: |
|
|
Herkese merhaba
Benim kedimde de yanı sorun olduğu için yeni bir başlık açmıyorum.
7 yaşındaki dişi kedim yaklaşık 5 aydır kusuyor. Kusma nöbetleri önceleri 3-4 haftada bir gelmekte idi. Tüy çıkardığını düşünmekteydim. Ancak son 1-2 aydır bu kusma nöbetleri arttı ve kusamasa dahi gün içinde birden fazla defa öğürmeye başladı. Sanki boğazına birşey kaçmış da çıkarmak istermiş gibi....
Kedinin hastalıklı bir yüzü yok, enerjisi iyi, dışkılama alışkanlığı aynı, ishal ve iştahsızlık yok... 7 yaşında ve dişi bir siyam.
Veterinere götürdüm. Fizik muayenede belirgin bir bulgu yoktu. Kan tahlili yaptılar ve sonuçta midede ülser olabileceği düşüncesi ile famodin verdiler. Kapsamlı tahlil sonuçlarına göre böbrek, şeker ve karaciğer problemi yok. Sadece kolesterol yüksek. Şu anda famodin kullanıyoruz ancak 1 haftadır hiçbir ciddi ilerleme yok. Son iki saattir evdeyim, bu iki saatte dört defa kusmaya çalıştı, dört defa içinden birşey çıakrmak istercesine öğürdü.
Ne yapacağımı bilemiyorum. Midesinden çıkan tüy değil. Veterinere gidip tahlil de yaptırdık. Peki nedir bu? Ben ne yapacağım? |
|
| Başa dön |
|
 |
morseda
|
|
Tarih: 02 Mayıs 2010 23:48 Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba memorytape,
Uzman bir veteriner kontrolünde gerekli tahlillerin yapıldığını ve sonuçta kötü çıkan tek sonucun kolesterol olduğunu söylemişsiniz...
Bu durumda aklıma acaba kedinizde psikolojik bir problem olabilir mi sorusu geldi? Biliyorsunuz kediler oldukça hassas hayvanlardır, son zamanlarda ki 1-2 aydır kusmalarının arttığını söylemişsiniz, kedinizin yaşam alanında yada evinizde belirgin değişiklikler oldu mu onu rahatsız edicek? (taşınma, eve başka hayvan gelmesi gibi)
Belki rahatsız olduğu bir konu var ve bu şekilde dkkatinizi çekmeye çalışıyor olabilir mi?
Size ve kedinize salıklı günler dilerim... |
|
| Başa dön |
|
 |
memorytape
|
|
Tarih: 10 Mayıs 2010 19:39 Mesaj konusu: |
|
|
Kedimin psikolojisi gayet iyi. Ancak kusma ve çok daha sıklıkla öğürmeleri geçmedi...
Hepiniz acil veterine götür demişsiniz. Götürdüm... Tahlil yapsınlar demişsiniz, yaptılar... Ama işte kedicik hala, gece yarısı dahi, boğazından birşey çıkarmak istercesine öğürüyor, çırpınıyor...
Daha ne yapacağımı bilmiyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
pisishero
|
|
Tarih: 24 Mayıs 2010 15:07 Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba
Kedinizin durumunda bir gelişme var mı? |
|
| Başa dön |
|
 |
seckinkilic
|
|
Tarih: 31 Temmuz 2010 21:32 Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba, ben merak ediyorum şikayetleri hala devam ediyormu bir sonuç çıktımı diye. çünkü 1 haftadır benim kedimde aynı şekilde öğürüyor kusamıyor, hapşırıyor bazen kusuyor ve herşeyi normal... _________________ Köpük |
|
| Başa dön |
|
 |
kedix
|
|
Tarih: 04 Ağustos 2010 22:45 Mesaj konusu: |
|
|
Öncelikle çok geçmiş olsun.Bizimki ara sıra kusuyor,oda pencereden sürekli bakıyor ve soğuk çarpıyor heralde diye düşünüyoruz.Çünkü sürekli pencerenin,rüzgarın önünde duruyo.Gerek var mı vet. götürmeme ? _________________ Minniş'mmm canım kedimmm..Seni çok seviyorum..!! |
|
| Başa dön |
|
 |
seckinkilic
|
|
Tarih: 17 Ağustos 2010 21:10 Mesaj konusu: |
|
|
Ben veterinerden biriken tüy yumaklarının rahat dışkılama ile atılması için bir ilaç aldım. tüp şeklinde ve bayıla bayıla ilacı yedi. Kusmaları durdu. öğürmeleride _________________ Köpük |
|
| Başa dön |
|
 |
Vercingetorix
|
|
Tarih: 05 Eylül 2010 15:02 Mesaj konusu: |
|
|
tam benzer bir sorunla ilgili başlık açacaktım, bunu gördüm.. bana da yardımcı olursanız sevinirim: şimdi öncelikle bizim kedi kısırlaştırılmamış erkek ve 2 yaşında.. her zaman yediği bir kuru maması ve yaş maması var, yani çok sık değiştirmiyoruz.. zaten oldukça seçici kendisi =) neyse, bundan bir 15 gün kadar önce az az kahverengi renkte kusmuklarını görmeye başladım sağda solda.. ama tüy kusması değil, böyle sanki ishal olmuş gibi rengi falan, ama kusmuk.. parazit olsa, görülür demiş birisi, görünürde öyle bir şey de yok.. sanki sadece kahverengi bir sıvı kusmuş..
neyse, şimdi bugün de kendisi 2 kez yediği bütün mamaları kustu.. yine içinde tüy ya da parazit göremedim.. kısırlaştırılmadığı için böbreklerinde bir sorun olabileceğini de hiç düşünmedim.. sanırım kesinkes bir veterinere gitmek gerek, değil mi? yoksa biraz daha bekleyelim mi? çünkü 2-3 günlüğüne onu evde bırakmıştık yeterince su ve mama koyarak, ama geldiğimizde bütün suları bitmişti (daha doğrusu, kendisi sürekli döküyor sularını bilerek.. ).. bir de, ıslak mamasını bozulmasın diye buzluğa koymuştuk giderken, döndüğümüzde de hemen mikrodalgada çözdürüp, önüne koyuverdik.. bir de onu bırakıp gittiğimize üzüldüğümüz için, sanırım biraz fazla koyduk =) o da gidip gelip yiyordu bugün.. ondan da kusmuş olabilir belki, siz ne dersiniz? |
|
| Başa dön |
|
 |
|