| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
pamuk.nejla
|
|
Tarih: 02 Ağustos 2006 02:28 Mesaj konusu: |
|
|
| Kedilerinize talip olanlanların yaşadıkları evi görmeden vermeyin. |
|
| Başa dön |
|
 |
Asphodel
|
|
Tarih: 16 Ağustos 2006 04:30 Mesaj konusu: |
|
|
bilmiyorum ama üzerinde emeğim geçen herşeye bağımlılığım var. Beslediğim hayvanlarıma, kullandığım arabaya, bilgisayarımdaki parçama bile emeğim geçen herşeyi sahiplenirim. Asla satmam. Bir ara ben de kedimi verecektim.
1. yaşında temmuz ayında azmıştı. Vermek istiyorum çünkü çiftleştiremem, biliyorum bakamayacağım 2-3 tane kedi yavrusuna.
Vermekte istemiyorum, çünkü aşırı bağlandım, yaşıyorum onunla evimde. Kapıyı açınca kapıda karşılıyor vs vs, benimle konuşuyor vs vs. (aslında oğlandan çok kardeş gibi bana, şu anda 24 yaşındayım ve beraber rakı içiyoruz -o 2,3 dil alıyor eheh-)
Veterinere götürdüm, ksıırlaştırmadık mı bunu henüz dedi? yok abi dedim. Şimdi kısırlaştırmakta istemiyorum, ne bileyim kötü birşey. Ama ona olan bağlılığım kısırlaştırmama sebep oldu.
Yediğim yemeğin yarsını kendim yerim, yarsını ona veririm gene de sokağa bırakmam onu. Bazen düşünüyorum, arkadaş aliyim ona bir tane, ama emin olamıyorum, yeni gelen de onun gibi güvenilir olacak mı?
Evdeki tüm camlar kapılar açıkken aşşağa atlamamak gibi güvenilir hisler verecek mi?
Ne kadar kötü olsada kısırlaştırma taraftarıyım. Bende isterim yavru kedilerim olsun dişi erkek 2 kedim olsun çiftleşsin, ama duyguyla değil mantıkla hareket etmek lazım. (bakabilenlere lafım yok tabii ki).
Cins kedi vermek isteyenlerede önerim var, bence ilk defa kedi bsleyeceklere asla Cins kedi vermesinler. Ben siyam istiyordum, tekir seni paklar dediler bu forumda, ilk kedim ve çok memnunum.
2. alacağım ya ragdoll olacak veya 100 de 90 ihtimalle gene bir tekir olacak.
Resimlere bakıp aşık olanlarada önerim var öyle besleyecekseniz beslemeyin. Bende isterim altın sarısı saçlı, yeşil gözlü çok tatlı bir yüzü olan kız çocuğum olmasını ama Bir esmerle mutlu olacaksan onunla evlenirim. (saçma gelebilir ama düşündüğümü yazdım) |
|
| Başa dön |
|
 |
darma_duman
|
|
Tarih: 29 Ağustos 2006 14:43 Mesaj konusu: Cins kedi merakı ne anlamıyorum???? |
|
|
Yaa ben bu cins kedi merakını anlamıyorum ne oluyo o zaman daha mı havalı oluyor?Kedi ister sokak kedisi olsun ister cins hepsi nazik hayvanlar değil mi?şimdi bu cins kedi arayan arkadaşlar arkadaşlarını da sosyeteden mi seçiyorlar?(belki kendileri de sosyete
Siteye kedime yuva aramak amacı ile ilan vermiştim ama hemen kaldıracağım,hayvanlar arasında bile ayrım yapan insanlara veremem yawrumu gerçi benimki sokak kedisi ama
Arkadaşlar burada kedi almak istediğini iddia eden arkadaşlar kusura bakmayın da hiç birinize güvenemem!!!!Siz kendinize arkadaş-dost değil para için ya da havalı dursun diye kedi alıyorsunuz.Sigara içmenin havalı olduğunu düşünüp başlayanlar gibisiniz.(Gerçek kedi severleri TENZİH ederim  |
|
| Başa dön |
|
 |
JOYA
|
|
Tarih: 11 Eylül 2006 04:49 Mesaj konusu: |
|
|
| Asphodel demiş ki: |
bilmiyorum ama üzerinde emeğim geçen herşeye bağımlılığım var. Beslediğim hayvanlarıma, kullandığım arabaya, bilgisayarımdaki parçama bile emeğim geçen herşeyi sahiplenirim. Asla satmam. Bir ara ben de kedimi verecektim.
1. yaşında temmuz ayında azmıştı. Vermek istiyorum çünkü çiftleştiremem, biliyorum bakamayacağım 2-3 tane kedi yavrusuna.
Vermekte istemiyorum, çünkü aşırı bağlandım, yaşıyorum onunla evimde. Kapıyı açınca kapıda karşılıyor vs vs, benimle konuşuyor vs vs. (aslında oğlandan çok kardeş gibi bana, şu anda 24 yaşındayım ve beraber rakı içiyoruz -o 2,3 dil alıyor eheh-)
Veterinere götürdüm, ksıırlaştırmadık mı bunu henüz dedi? yok abi dedim. Şimdi kısırlaştırmakta istemiyorum, ne bileyim kötü birşey. Ama ona olan bağlılığım kısırlaştırmama sebep oldu.
Yediğim yemeğin yarsını kendim yerim, yarsını ona veririm gene de sokağa bırakmam onu. Bazen düşünüyorum, arkadaş aliyim ona bir tane, ama emin olamıyorum, yeni gelen de onun gibi güvenilir olacak mı?
Evdeki tüm camlar kapılar açıkken aşşağa atlamamak gibi güvenilir hisler verecek mi?
Ne kadar kötü olsada kısırlaştırma taraftarıyım. Bende isterim yavru kedilerim olsun dişi erkek 2 kedim olsun çiftleşsin, ama duyguyla değil mantıkla hareket etmek lazım. (bakabilenlere lafım yok tabii ki).
Cins kedi vermek isteyenlerede önerim var, bence ilk defa kedi bsleyeceklere asla Cins kedi vermesinler. Ben siyam istiyordum, tekir seni paklar dediler bu forumda, ilk kedim ve çok memnunum.
2. alacağım ya ragdoll olacak veya 100 de 90 ihtimalle gene bir tekir olacak.
Resimlere bakıp aşık olanlarada önerim var öyle besleyecekseniz beslemeyin. Bende isterim altın sarısı saçlı, yeşil gözlü çok tatlı bir yüzü olan kız çocuğum olmasını ama Bir esmerle mutlu olacaksan onunla evlenirim. (saçma gelebilir ama düşündüğümü yazdım) |
Aman sakın...Kedi bu atlar,kuş görür,sinek görür..Başka kedilerin sesini duyar..
Sonra sakın pişman olmayın..Vicdan azabı kadar kötü şey yoktur...
İç kurdu gibi yer bitirir insanı...  _________________ Yesimjoya |
|
| Başa dön |
|
 |
megreti
|
|
Tarih: 25 Eylül 2006 11:25 Mesaj konusu: KEDİ ARAYAN VE VERENLER LÜTFEN OKUYUN ÖNEMLİ!!!!!!!! |
|
|
öncelikle bizler kedi verenler olarak hayvanlarımızı vermek istediğimizde belli kriterler ararız.ama malesef burda kedi arayan bazı arkadaşlar armut piş ağzıma düş diyor.istanbul içinde çok uzun zamandır aradığınız bir hayvanı ücretsiz veren birirni bulsanız yolu bahane edrmisiniz yada daha annemle konuşmadım falan.lütfen kedi arayanlar insanlarıda boşuna meşgul etmeyin yarın öbürgün kediniz hastalansa aşı gerekse trafik var çok uzak vs gibi bahanelerle hayvanı veterinerede götürmezsiniz siz.yazık herşeyin bedeli vardır hayatta bu kadar kolaya kaçmayın arayan sizlersiniz yol stresinede bi zahmet katlanıverin ayıp ya 
En son megreti tarafından 25 Eylül 2006 11:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
suleay80
|
|
Tarih: 25 Eylül 2006 12:28 Mesaj konusu: |
|
|
| kesinlikle çok doğru konuşuyorsun. nasıl insanlar bebeklerine götürüp aşı yaptırıyorlar yol felan bahabe etmiyorlar. buda aynı bişey gerçekten mınık bır kedıyı sahipleniyorsa ınsanlar bır takım sıkıntıları elbet olacak bunada katlanmaları gerekir. hele birde alıp ta aşısını mamasını almayıp körü körüne yavrucakları beslıyorlar ve aşısı olmadığı için hasta oluyor ve ölüme kadar gidebiliyor birde yavru ıse o zaman daha kötü. sonuç ta onlarda bir can taşıyor. böyle kişiler kedi almasın beslemesın böyleleri sadcece geçici bir heves uğruna koşuyorlar. sorumluluk sahibi olmak gerekir. |
|
| Başa dön |
|
 |
TUĞBİŞ
|
|
Tarih: 25 Eylül 2006 15:40 Mesaj konusu: |
|
|
| Sizlere yürekten katiliyorum. Gereksiz yere listelerine ekliyorlar. Gereksiz yere mail atip, resim istiyorlar. Bir cana yuva bulmak icin bizler burada cirpinirken, ve kedi sahiplenmek isteyenler azinlikta oldugundan, her yazana cevap vermeye calisiyorum. Her yazanla ilgileniyorum. Vaktimi ayiriyorum. Sonra size dönerim deyip kayboluyorlar. Halbuki verilen ilanlarda sehir, cinsiyeti belirtiliyor. resim ekleniyor. İcine siner yada sinmez. Hersey ortada. Gercekten sahiplenmek istiyenler bizlere ulassin. Secme sanslari fazla oldugu icin, böyle oynamasinlar bizlerle. Ve unutmasinlarki oyuncak almiyorlar. Sonraki 5 yili bile düsünerek kedi sahibi olsunlar. Yalniz kalabilecekleri kisa dönemlerde bize arkadaslik etsinler diye düsünmesinler. Ailelerinin onayini almadan kedi sahiplenmesinler. Ve bunlara benzer. okadar cok örnek verilebilinirki. Pisiler icin belirli bir harcamayida göze almalari gerekir. Gercekten, yol parasini dahi düsünen birisi hic pisi sahiplenmesin... Hep yaziyorum yine yazacagim. Sokaklarimiz pisilerle dolu, ama evde yasamaya alismis pisilerin sokakta yasamasi cok daha zor. Onlar hic beceremiyorlar dogayla basedebilmeyi. Evlerimizdeki, sokaklarimizdaki pisileri sevgiyle kucakliyalim. Onlara sahip cikalim. Kendimize alistirip, sokaklara terketmiyelimmmm. Bu nasil bir vijdansizliktir yaaa.. Unutmayalimki, bu davranisiniz size geri dönecektir ve acisi illaki birgün sizden cikacaktir.. |
|
| Başa dön |
|
 |
toktagan
|
|
Tarih: 25 Eylül 2006 16:13 Mesaj konusu: |
|
|
yolu bahane ediyorlarsa ; aldıkları o kediyi ileride kedi verenlerde görürüz. yada sokağa terkedilmiş buluruz... kedi için biz ankaraya gitmeye kalkmıştık ama kediyi bizden önce davranan birisi almıştı...çok üzülmüştüm hatta o kediyle ilgili hayaller bile kurmuştum...kısmet  |
|
| Başa dön |
|
 |
megreti
|
|
Tarih: 25 Eylül 2006 16:24 Mesaj konusu: sağolun arkadaşlar |
|
|
| demekki yanlış düşünmemişim |
|
| Başa dön |
|
 |
hanife
|
|
Tarih: 07 Ekim 2006 17:48 Mesaj konusu: bedel? |
|
|
Haklı olabilirsiniz elbette. Ama her insanı aynı kefee koymamalı.... Yanlış seçilmiş aileler, gözardı edilmiş sezgiler... Biraz kendimizi de eleştirmeli değil mi?
Ben 11 yıl önce kedimi ücretsiz aldım. Görmeden, kucağıma almadan verdim bu kararı.. sahibi sokağa bırakacaktı aksi takdirde. Norveç orman cinsinde bir yumurcaktı tanıştığımızda. Hayal ettiğim bir kedi değildi. Zayıftı, aksiydi, hırçındı, uzaktı. Şimdi tüm evin neşesi, büyümeyen çocuğu, şımarığı. Yorgun olduğunuzda sizi yormuyor oyun istemiyor sessiz ve uysal yanındayım diyor sadece.. Vediğimizi alıyoruz hayvanlardan. Hepsinin kendine özgü karekteri var insanlar gibi.... siz onlar için bedel istemeyin bence teklif eden aileleri bulmaya çalışın. Sadece bir tavsiye.....
Hanife |
|
| Başa dön |
|
 |
pamuk.nejla
|
|
Tarih: 15 Ekim 2006 17:24 Mesaj konusu: |
|
|
| Bu siteden cins kedi sahiplenen bazı kişiler başka sitelerde kedileri ücret karşılığında sattıklarını görüyorum. Kime kedi verdiğinize dikkat edin lütfen. Takibini yapamıyacağınız kişilere kedi vermeyin. |
|
| Başa dön |
|
 |
iksir
|
|
Tarih: 21 Kasım 2006 22:10 Mesaj konusu: onlar mal değil |
|
|
| Merhaba ben bundan 2 sene önce bu siteden bir iran kedisine sahip oldum hemde ücretsiz onların parayla satılmasına karşıydım izmirden üye olan arkadaşların hepsi para karşılığı satıyordu seyahatim sırasında istanbuldan bir hekim arkadaştan ücretsiz aldım ona ve diğer kedimle çok iyi bakıyorum insanlar onları sevip sevmediğini belli eder bence |
|
| Başa dön |
|
 |
iksir
|
|
Tarih: 21 Kasım 2006 22:10 Mesaj konusu: onlar mal değil |
|
|
| Merhaba ben bundan 2 sene önce bu siteden bir iran kedisine sahip oldum hemde ücretsiz onların parayla satılmasına karşıydım izmirden üye olan arkadaşların hepsi para karşılığı satıyordu seyahatim sırasında istanbuldan bir hekim arkadaştan ücretsiz aldım ona ve diğer kedimle çok iyi bakıyorum insanlar onları sevip sevmediğini belli eder bence |
|
| Başa dön |
|
 |
angrboda
|
|
Tarih: 20 Aralık 2006 14:40 Mesaj konusu: |
|
|
| para istemek samimiyetsizce bir davranısmıs gibi geliyor, kusura bakmayın. |
|
| Başa dön |
|
 |
ece_ece
|
|
Tarih: 17 Ocak 2007 17:54 Mesaj konusu: .. |
|
|
| PARAYLA HAYVAN SATMAK ÇÖZÜMMÜ!!!???!!!! SIZ KEDINIZI / KOPEGINIZI HER PARA VERENE VERIYORMUSUNUZ ??? BENCE PARA VERENIN İYİ BAKICAGINI DUSUNMEKTE YANLIS SIZDE 3 ALIR DIĞERINE 5 E SATAR !! BENCE TANIMAK VE GUVENMEK ONEMLI PARA DEĞİL |
|
| Başa dön |
|
 |
|