Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
 Forum Ana Sayfa   Forum Kuralları  SSSSSS   AramaArama   Üye OlÜye Ol   ProfilProfil   Özel MesajÖzel Mesaj   GirişGiriş 

kedi arayanlar ve verecekler dikkat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder    Kedigen.Com Forum Ana Sayfası -> Kedi verenler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ugur

MesajTarih: 28 Şubat 2003 17:27    Mesaj konusu: kedi arayanlar ve verecekler dikkat Alıntıyla Cevap Ver

MERHABA;
biliyorum bazilari sevgi parayla satilmaz; nicin kedileri ucretli veriyorsunuz diyosunuz ama aslinda haklisiniz, ama ben de hakliyim,

ben de bir sure once van yavru kedilerim icin ucret karsiligi ilan verdim yine de verrim nicin mi?(lutfen bu yazdiklarimi yanlis anlamayin herkez suclu degil ama suclulari secmek zor)

1)yanlis diyebilirsiniz ama ben yavrularima iyi aile bulmak icin ucret karsiligi veriyorum cunku sevgi isteyen bir bedelini de odemeyi dusunur, ucretle alinan bir sevginin degeri daha iyi bilinir.. ben kedimin ilk yavrularinden birini ucretsiz genc bir cifte vermistim onlar da sevgi satilmaz diyordu ama onlar degerini bilememis bir sure sonra bahcede beslemeye kalkmis ben de tekrar aldim yavruyu

2)ben izmirliyim normalde izmirde sokaklar sakat van,iran kedileriyle dolu insanlar sevgi alinmaz diyorlar ama alinmadigi icin zavalli hayvanlari atip yine birisinden buluyorlar

3)tabiki bir de pat shop cular kei verenler dikkat uctetsiz kedi veren insanlardan krdileri alip pat shoplara pazarlara satiyorlar

4)tabi bir de kedilerimizin bakimi masrafli yavrularin bakimi icin annesinin bakimi icin ucret karsiligi vermek zorunkayiz

BEN DE KARSIYIM 300 400 $ ISTEYENLERE AMA UCRETSIZE DE HAYIR.. MASRAFLARINI KARSILAMA UCRETI OLAN NE BILEYIM 100 150 MILYON BEDELI ODEYEMIYORMUSUNUZ..KARSIMDAkinin sevgi aldigindAN EMIN OLMAK ISTIYORUM O YUZDEN UCRETSIZ ISTEYENLERE KARSIYIM...

tabi maddi durumu SINIRLI olana lafim yok onlara sonuna kadar yardimci olunmali
Başa dön
Kullanıcı profilini gör. Özel mesaj gönder
katya

MesajTarih: 28 Şubat 2003 20:05    Mesaj konusu: Ynt : kedi arayanlar ve verecekler dikkat Alıntıyla Cevap Ver

Haklısınız belki ama para verip aldım diye sokağa atmamak da gerçek sevgi değildir bence.İnsanlar çocuklarını parayla almıyorlar ama sokağa da atmıyorlar.Bence hayvanları da böyle düşünmeliyiz.
Yinede herkesin maddi gücüne göre bir fiyat alınmasında size katılıyorum.
İyigünler!
cem19732001

MesajTarih: 28 Şubat 2003 20:34    Mesaj konusu: Ynt : kedi arayanlar ve verecekler dikkat Alıntıyla Cevap Ver

düşünün ki insalar kendi evlatlarına dai bakamıyor. ozaman da çocukları dostluğu ve sevgiyi sokaklarda arıyorlar . tabiy ki aynı bir şey değil fakat iş te biz insanoğluyuz yapacak bir şey yok... bir de şöyle söyliyeyim bir koca karısından sıkılmış yeni bir sevgili bulması gibiiiiiiiiii........
Başa dön
nadya

MesajTarih: 08 Mart 2003 14:04    Mesaj konusu: Ynt : kedi arayanlar ve verecekler dikkat Alıntıyla Cevap Ver

evet haklısınız, bencede sevgi parayla satın alınamaz ama siz yinede para istiyorsunuz. Sadece para ödediği şeylere de değer vermeyen birçok insan var. Bence karşılığında para istemeniz yanlış, onlara iyi bakabilecek birileri olması ön planda olmalı, karşılığında para ödeyen iyi bakacak gibi bir mantık yanlış. Evet sizde yavrulara bir sürü masraf etmiş olabilirsiniz ama herşeyin bir karşılığı olmak zorunda değil, ayrıca yavrular karşılığında size zaten sonsuz bir sevgi vermedilermi!!!!
Bende bugüne kadar birçok kediyle evimi paylaştım, hepside sokak kedisiydi, defalarca, oldukça yüklü masraf çıkardılar ama feda olsun. Onların bana verdiği mutluluğun ve huzurun karşılığı olabileceğini zannetmiyorum. Ha birilerinden de kedi alabilirdim ama karşılığında asla para ödemezdim.
Başa dön
ilknurkoparal

Sarı Sarı

MesajTarih: 06 Eylül 2005 23:25    Mesaj konusu: DİKKAT! KEDİNİZİ VERMEDEN ÖNCE Alıntıyla Cevap Ver

DİKKAT EDİN Ünlem

kedi sahiplendirmek / sahiplendirememek hepimizin kabusu.
her ikisi de büyük, çok büyük sorumluluk. umutla bebeklere talip olan insanlara sarılıyoruz. çok dikkatli olmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz, elimizden geleni de mutlaka yapıyoruz ama yine de yazmak istedim. kontrolümüzden kaçan ama aslında bebeklerimiz için güvenilir görünmeyen insanlarla karşılaşabiliyoruz. belki yanıltıcı bir güvensizlik ama yoğurdu üfleyerek yer olduk artık...

bu başlık bu bölümde kalır mı bilmiyorum format gereği ama en azından yarın sabah mümkün olduğu kadar çok üyeye ulaşabilmesi için buraya açtım.

ben bu akşam bir üyenin aynı anda birden çok kediye talip olduğuna, rastlantıyla tanık oldum. başlıkları yukarı taşımak, kimi kedilerin son durumlarına göz atmak için kediverenlerde dolaşırken. çok enteresan biçimde neredeyse aynı mesajı bütün yuva arayan bebeklerin başlıklarına, aynı tarihlerde yazan bir üyeye rastladım.

dikkatimi çekti ve tüm mesajlarına ulaştım bu üyenin.
kırkın üstünde mesajı var ve ben onuncuya gelince, pes ettim başlıklara yazmamaya, yeni bir başlık açmaya karar verdim. on mesajında da on ayrı kediye talip olmuş olduğunu gördüm. bir de istanbul dışından bir üye olduğunu...

bebeklerinize talip çıktığında mutlaka çok dikkat ediyorsunuz, elimizden geleni yapıyoruz bunun için ama insanız yine de gözden kaçabilir. açıkçası ben endişelendim.

bebeklerinizi emanet edeceğiniz taliplerin tüm mesajlarını titizlikle incelemenizi, almak istediği diğer kediler için açılmış başlıkların sahibi arkadaşlarımıza ulaşarak onlarla fikir alışverişi yapmanızı öneriyorum.
Çiğdem Demirci

MesajTarih: 06 Eylül 2005 23:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu linke bakarsanız bir örnek var kısaca bilgide

http://www.kedigen.com/forum/viewtopic.php?p=287981#287981
ulus

MesajTarih: 07 Eylül 2005 00:10    Mesaj konusu: Hayvan sevgisi.... Alıntıyla Cevap Ver

İyi geceler......
Kedigen Com'a yeni bir üyeyim...Bu gece bende Aynı anda 03 Yavru erkek siyam kedisine talip oldum..Tek amacım evimizde bizimde bir kedimizin olması ve istemde bulunduğum arkadaşlardan birinin yanıt vermesi...Bu arkadaşlar ne kadar ciddi..veya netür bir beklentileri var bilemiyorum ama benim tek amacım sevip eğitebileceğimiz yavru bir siyam kedimizin olması......
Başa dön
Yummy

MesajTarih: 07 Eylül 2005 00:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne güzel demişsiniz.
Tek anlamadığım nokta: Kedi arayışında olan biri neden farklı kedi verenlerin hepsine ulaşıp, kendisine kedi vermeyi kabul eden biri çıkana kadar verilen ilanlardaki kedilere talip olmasın?
Başa dön
bilge54

MesajTarih: 07 Eylül 2005 07:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

siz konu hakkında yazınca dikkatimi çekti...bu arkadaş gerçekten bütün kedilere talip..hatta benim talip olduğum ve resmine bakıp bakıp ağladığım ama uzak olduğum için bir türlü alamadığım tekir bebeğime de taaa trabzondan talip...zaten 1 kedisi varmış ve arkadaş arıyormuş..ve galiba sadece erkek kedilere talip yanılıyor muyum???ben yeni üyeyim ama sanırım bu forumda kimin ne niyetinin olduğunu da gayet iyi anladım..ama bir kaç eski üyenin platform oluşturarak bu çelişkili insanlara hakettikleri cevapları vermeleri de çok hoşuma gidiyor açıkçası..kedi yuvalandırmanın ne kadar ciddi ve sorumluluk gerektiren bir oluşum olduğunu bilen birilerinin olması içimi rahatlatıyor..teşekkürler arkadaşlar.. Göz Kırpan
Başa dön
ilknurkoparal

Sarı Sarı

MesajTarih: 07 Eylül 2005 15:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk on başlığa yazdım ben, sorduğum sorulara yanıt alamamışım.
sadece genellemek istedim, ilgili başlıkla birleştirilmiş güzel olmuş.
dikkat n'olur Ünlem
Bloklandı morcivertkedi

Sarı Sarı Sarı Sarı Sarı Sarı Siyah

MesajTarih: 07 Eylül 2005 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aşağıda yazılı olanları parayla kedi satan birinin ilanının altındaki tartışma sırasında yazmıştım burada da okunursa belki bir değerlendirme yapılır ve birşeylerin başlangıcı olur diye düşündüm Şaşırmış Fikir

bazıları sırf bedava olduğu için cins kedi almak istiyorlar,bunların büyük kısmı bu zavallı kedicikleri sermaye olarak kullanacaklar bunu hepimiz biliyoruz.bir kısmı ise çok afedersin özenti sahibi olduklarından sitede resmini gördükleri her cins kediyi istemeye kalkıyorlar.ben demiyorum ki zaten bu cins kediler parayla satılsın fakat parasız da verilmesin diyorum çünkü ya pet-shopcuların elinde sermaye olacaklar veya kadir kıymet bilmez özentisinden ve nasılsa beleş diye bir kedi sahibi olan insanlar bir kaç ay sonra o narin hayvanları sokağa atacaklar.
bu yüzden diyorum ki :eyvallah elbette kediler bir mal gibi alınıpsatılmasınlar fakat onları hiç tanımadığınız insanlara bedelsiz vererek riske atmak yerine gerçekten ciddi ciddi oturup bir kedinin sorumluluğunu almayı kafasına koymuş ve bunun için de gereken her türlü fedakarlığı yapacak insanları bulmak için verilen cins kediler için barınaklara belli bir miktar yardım yapıldığını gösteren makbuz istensinböylece cins kedi sahibi olan bir insan da bunun diyetini barınaklarda yaşayan zavallı ve yardıma muhtaç hayvanlara yardım ederek ödemiş olsun.sanırım bu tip bir uygulama veya kampanya başlatılırsa diğer hayvanseverler tarafından cins kedi besleyen ve isteyenlere karşı tepkiler de azalacaktır böylece ciddi olmayan ve gerçekten fedakarlık yaparak bir hayvan sahibi olmak istemeyenler de otomatikman devre dışı kalacaklardır haksız mıyım

Bloklandı newams

Siyah

MesajTarih: 08 Eylül 2005 12:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kedigen veya internette yuva arama forumuna sahip diğer siteler aracılığı ile ücretsiz edinilen cins kedilerin bir çoğunun satıldığına inanıyorum.. Hatta ücretsiz edinilenler bir yana, 100 YTL, 50 YTL gibi fiyatlara alınanların da daha sonra üzerine kar koyulup satılmadığı ne malum?.. Bu nedenle de morcivert kediye sonuna kadar katılıyorum.. Bence cins kedilerden belli bir ücret talep edilmeli, yazıktır kediciklerimize.. İyi bakılıp bakılmadıklarını bilmemekle kalmıyoruz üstelik bir de satılma, sokağa atılma gibi risklerle de karşı karşıya kalıyor olabilirler.. Sırf para verdim diye sokağa atmayacak mı düşüncesi de doğru, ama sırf para vermedi diye kediciğin petshopa gitmesi ihtimalini bertaraf edeceği kesin..
Başa dön
mehtap

MesajTarih: 08 Eylül 2005 22:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ARKADASLAR!!! bunlar çok konuşuldu çok tartışıldı özellikle kedi verenler ya da arayanlar bolumlerinde bunların yazılması girdigimiz bir entry nin aşagılarda kalmasına yol açıyo, en azından burada boyle seyler çıkmasa da forumun başka bolumlerinde yazılıp çizilip konusulsa buralara sadece kedi arayanlar girse hepimiz kedi sahiplendirmeye çelışıyoruz bu tür polemiklerle uğraşmayalım da kedi sahiplenmek isteyen bir iki kişinin de kafası karışmasın.
Başa dön
coatlan

MesajTarih: 08 Eylül 2005 23:31    Mesaj konusu: TEBRİKLER... Alıntıyla Cevap Ver

siz heralde felsefe falan okudunuz. Gülen
çünkü bu iğrenç ticareti o kadar güzel anlatmışsınız ki gözlerim yaşardı Alaycı
sadece tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum Alaycı
Başa dön
ilknurkoparal

Sarı Sarı

MesajTarih: 09 Eylül 2005 00:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kedi verenleri daha çok ilgilendiren bir konu bu zaten. siz niye rahatsızsınız ki, arayın kedinizi, biz de arayanları sınama hakkımızı kullanalım yardımlaşarak. ayrıca kedi alanlara / verenlere girip liste olarak bakarsanız, görürsünüz, bu topic zaten sabit bir topic, duyuru olarak sabitlenmiş durumda, yaniii önemli bulunuyor bu konu site yönetimi tarafından da... bir kediciğe sahip olmak istiyorsanız, e o kadar zahmete katlanıverin lütfen!
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder    Kedigen.Com Forum Ana Sayfası -> Kedi verenler Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)